Новини
Головні новини
Вибори
Київ

У столиці офіційні результати виборів оголосять не пізніше 6 листопада


Київська міська територіальна виборча комісія повинна оголосити дані про вибори не пізніше, як на 12-й день після дня голосування.

Заступник голови Київської міської територіальної виборчої комісії Микола Нілов сьогодні, 26 жовтня, під час онлайн-брифінгу щодо перебігу виборчого процесу у столиці поінформував, що протоколи про підрахунок голосів із 417 виборчих дільниць у десяти районах уже отримано. Оскільки загалом у Києві 1106 виборчих дільниць, то це складає менше 40% протоколів, які виборчі дільниці повинні привезти до районних виборчих комісій.

«Київська міська територіальна виборча комісія при встановленні результатів користується протоколом про підсумки голосування від районних територіальних виборчих комісій у місті Києві. Найменший район у нас Печерський за кількістю виборців. Ми очікуємо, що, скоріш за все, післязавтра може комісія бути готова передавати нам протоколи з виборів київського міського голови. Але оскільки ще йдуть підрахунки голосів по виборах міських депутатів, ми очікуємо не раніше четверга, що перший район може приїхати здавати цю інформацію», - зазначив Нілов.

Також він повідомив, що Київська міська територіальна виборча комісія повинна оголосити офіційні результати виборів не пізніше, як на 12-й день після дня голосування, а це – 6 листопада. Втім, запевнив, що це намагатимуться зробити швидше.

«І будемо дивитись, як можна запобігти тим питанням, які будуть виникати у комісій щодо неузгодженості, щодо неточностей, які є у протоколах, для того, щоб коректно, законно і у визначений законом термін визнати обраним головою, чи, якщо не буде переможця в першому турі, призначити другий тур голосування за кандидатуру київського міського голови. І в цей же термін ми маємо визначити склад депутатського корпусу до Київської міської ради», - підкреслив Нілов.

Як повідомляв «Погляд», явка виборців на місцевих виборах в Україні склала 36,88%, на Київщині – 36,66%, у Києві – 34,42%.