Новини
Новини Київської області
Суспільство
Україна-суспільство

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди "Погляд"

Закриваючи сторінки календаря 2023 року, "Погляд" висловлює вдячність за вашу довіру та спільний перегляд подій, що визначили минулий рік. У цьому шаленому періоді, ми спостерігали за змінами, досягненнями та викликами, які вплинули на кожну сферу життя.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Рік 2023 був періодом інтенсивних змін і несподіваних викликів для світу. В різних сферах життя суспільства відбувалися перетворення, які залишать слід на багато років вперед. Редакція "Погляд" пропонує вашій увазі підсумкову статтю, в якій висвітлені найважливіші сюжети для кожного учасника команди ІА “Погляд”, які визначили обличчя 2023 року, а також роздуми про те, як ці виклики вплинуть на наше майбутнє. Разом із вами, ми розглянемо досягнення та перспективи, які відкрилися перед нами на шляху в новий етап. Будьте з нами в цьому подорожі крізь минуле, щоб зрозуміти, яким чином відбувалися зміни та як ми вплинули на них, формуючи наше спільне завдання - робити "Погляд" на майбутнє ще більш захоплюючим та важливим.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Марія Марчук, журналіст:
"З початком повномасштабної війни фото та відео, на яких українці виносять домашніх улюбленців із-під обстрілів, евакуюють та переховують в укриттях, вражають і розчулюють. Важливо привертати суспільну увагу до цієї теми. І тому найулюбленішим матеріалом за цей рік для мене є сюжет про коней із КСК «Буча». Тварини, які пережили окупацію тепер допомагають покращити фізичне та психологічне здоров’я військовослужбовцям. І це нікого не може залишити байдужим".

Сюжет "Музей Макарова збирає експонати російсько-української війни" - дивись за посиланням.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Олеся Басанська, режисер монтажу:
"За 2023 рік я змонтувала близько 80 сюжетів, було багато тем, від гумору до тяжких історій людей, які загинули, захищаючи нашу країну. Якщо запитати мене, який перший прийде на думку, то це сюжет про Сергія Близнюка, його історія тронула мене найбільше, сльози дружини та друзів було важко сприймати, він справжній Герой!"



Сюжет "Помирали повільною смертю від голоду та зневоднення": трагедія в Бородянському притулку для тварин - дивись за посиланням.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Ігнат Семчук, технічний продюсер:
"Зустріч митців мені було цікаво монтувати".



Сюжет "Пережили окупацію: коні із КСК "Буча" допомагають військовослужбовцям - дивись за посиланням.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Дмитро Боженко, редактор сайту:
"Стаття з розкриттям корупції очільника Поліціі вразила мене цинічністю діючої системи в умовах війни та кропіткою роботою журналістів, щоб розкрити справжню сутність особи…"


Матеріал "Головний поліцейський Київщини збудував під столицею маєток з власним виходом до води" - читай за посиланням.

Матеріал "Як залучити 400 тисяч доларів на борщ у пакеті. Історія бізнесу сім'ї з Маріуполя, яка втекла від окупантів на "холодильнику" - читай за посиланням.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Марія Герасименко, контент-менеджер сайту:
"Опубліковуючи сюжети, новини, лайфи на сайт я по декілька разів зупиняюся на історіях простих людей, історіях наших героїчних хлопців. І вперше, що згадалося це відео де дівчинка зі сльозами зустрічала тата. Герой тримав свою маленьку зі словами: “Я вдома”. Такі відео викликають в мене безліч емоцій, які залишаються в душі надовго.
Ще згадався сюжет про Валентину Філіпчук, яка попри втрату своєї домівки, продовжує вчителювати та жити. Розуміє, що діти це наше майбутнє, яке просто лишити на такому тяжкому моменті життя просто не можна…"


Сюжет "Втратила будинок та продовжила навчати дітей: історія Валентини Філіпчук з Гостомеля" - дивись за посиланням.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Олександр Кравчук, відеооператор:
"Якогось конкретного сюжету не можу виділити, найбільше вразило - це цикл сюжетів:  історії місцевих жителів, які пережили жахи окупації, їхні історії, мрії,плани на майбутнє".



Сюжет "Воєнні злочини РФ: у Бучі поліцейські запрошують жителів долучитися до збору доказів" - дивись за посиланням.

2023 у віддзеркаленні: найголовніші сюжети року від команди

Дмитро Маркевич, відеооператор:
"Це відео було для мене цікаве і в плані зйомки, і в плані самої історії".



Також читайте підсумковий матеріалу 2022 року, де команда "Погляду" ділилася улюбленими та менш цікавими сюжетами.


Щоб першими дізнаватися про останні події Київщини, України та світу – переходьте і підписуйтесь на наш Telegram-канал Погляд Київщина – Інформаційна Агенція. Також читайте нас у Facebook Погляд Київщина і дивіться на YouTube.