Новини
Новини Київської області

5000 пішоходів-порушників у Києві зафіксували патрульні


Поряд із транспортними засобами, пасажирами, тваринами, яких переганяють, велосипедистами, а також особами, які рухаються в колісному кріслі, пішохід є таким же повноцінним учасником дорожнього руху, тому теж зобов'язаний неухильно дотримуватись та виконувати вимоги ПДР. Однак не всі пішоходи про це пам’ятають. Освіжити у пам’яті ПДР їм допоможе притягнення до адміністративної відповідальності. Таких протоколів патрульні виписали за 10 місяців цього року понад 5 тисяч. Інформує Патрульна поліція Києва.

5000 пішоходів-порушників у Києві зафіксували патрульні

Найчастіше пішоходи полюбляють раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину, в тому числі на пішохідний перехід. Або переходять проїжджу частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження. Також порушники переходять дорогу на заборонний сигнал світлофору.

За порушення пішоходом правил ПДР передбачено до ч.1. ст.127 КУпАП адміністративна відповідальність у вигляді письмового попередження або штрафу розміром 51 гривня.

Якщо пішохід вчинив правопорушення у стані сп'яніння, то передбачений штраф розміром 136 гривень (ч.3 ст.127 КУпАП), а якщо спричинив створення аварійної обстановки — 170 гривень або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин (ч.4 ст.127 КУпАП).

Пішоходи, ніколи не забувайте про наслідки, до яких призведе нехтування правил дорожнього руху.