Новини
Технології

«123456» та «qwerty» залишаються найпопулярнішими паролями у світі


Експерти вважають, що користувачі все менше замислюються про «кібербезпеку».

pixabay.com

Автори менеджера паролів NordPass випустили щорічний звіт про найпоширеніші паролі, що використовуються користувачами для захисту своїх даних.

Дослідження показало, що більшість, як і раніше, використовують найлегші паролі, а також власні імена, назви спортивних команд і марки автомобілів. Таким чином, на думку експертів, люди досі не усвідомлюють ризики, пов'язані з використанням слабкого пароля, попри те, що вони з кожним днем стають все більшими.

У звіті NordPass проаналізував 4 ТБ даних, зібраних у співпраці із незалежними дослідниками. Аналіз показав, що «123 456» є найбільш поширеним паролем у світі і використовується 103 170 552 користувачами.

На другому та третьому місцях розташувалися паролі «123456789» та «12345». Також у десятці найбільш використовуваних паролів знаходяться «qwerty» та «111111».

Нагадаємо, днями в Україні накрили хакерське угруповання «Phoenix», яке саме спеціалізувалося на «зломі» мобільних телефонів та крадіжці паролів. Тому читайте у матеріалі «Погляду» про те, як створити ідеальний пароль.

Щоб бути першими у курсі найсвіжіших новин Київщини, України та світу – переходьте і підписуйтесь на наш  Telegram-канал «Погляд Київщина – Інформаційна Агенція». Також читайте нас у Facebook «Погляд Київщина» і дивіться на YouTube.