Новини
Україна
Україна-суспільство
Економіка

1000₴ вакцинованим: 19 грудня стартує програма єПідтримка

Наразі на участь записалися вже 3,2 млн українців.

1000₴ вакцинованим: 19 грудня стартує програма єПідтримка - зображення

У неділю, 19 грудня, стартує державна програма єПідтримка по виплаті 1000 грн вакцинованим від COVID-19. На сьогодні учасниками пілотного проекту оформлено понад 1,2 млн заявок на виплату. Загалом же на участь записалися вже 3,2 млн українців, повідомляють на Урядовому порталі.

Як писав «Погляд», цього тижня програму почали тестувати. Аби користуватися послугою українцям було максимально просто та зручно – працює ціла урядова команда. Проте міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вже заявив про те, що 19 грудня в застосунку «Дія» може статися збій на тлі виплати грошей за вакцинацію, проте можливі проблеми обіцяють оперативно владнати.

Послуга з виплати коштів вакцинованим українцям стане доступною 19 грудня, самі ж гроші на картки надійдуть впродовж 10 днів після старту програми.

Нагадаємо, 1000 грн від держави можна буде витратити на абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, на квитки у кінотеатр, театр, музей або на залізничні та авіаперевезення по Україні, придбати книжки, а громадяни віком від 60 років за ці гроші також можуть придбати ліки.

Щоб першими дізнаватися про останні події Київщини, України та світу – переходьте і підписуйтесь на наш Telegram-канал Погляд Київщина – Інформаційна Агенція. Також читайте нас у Facebook Погляд Київщина і дивіться на YouTube.