Новини
Суспільство
Екологія

2020-й ймовірно стане одним із найспекотніших на Землі, – ВМО


Цей рік наближається до того, щоб стати одним з трьох найтепліших в історії спостережень.

Фото: pixabay.com

Про це повідомили у Всесвітній метеорологічній організації (ВМО).

За даними попередньої доповіді про стан глобального клімату в 2020 році (State of the Global Climate 2020. PROVISIONAL REPORT), цей рік може стати одним із найтепліших на Землі за всю історію спостережень. Натомість період з 2011 по 2020 рік називають найтеплішим десятиліттям, а найтеплішими шість років – всі роки починаючи з 2015-го.

«З січня по жовтень 2020 року глобальна середня температура була приблизно на 1,2°C вище базового рівня 1850–1900 років», – йдеться у доповіді.

Океан також продовжує нагріватися і наразі знаходиться на «рекордному рівні», що вже призвело до серйозних наслідків для морських екосистем.

За словами фахівців, у боротьбі із глобальними змінами клімату навіть не допомогли обмеження, що були пов'язані з пандемією COVID-19, цьогоріч концентрація парникових газів в атмосфері продовжила зростати.

«2020 рік, на жаль, став ще одним надзвичайним роком для нашого клімату. Ми стали свідками нових екстремальних температур на суші, в морі і особливо в Арктиці», – підсумував Генеральний секретар ВМО професор Петтері Таалас.

Як повідомляв «Погляд», 2020-й розпочався з рекордного підвищення температури. Про те, що цей рік може стати одним з найспекотніших за всю історію спостережень також говорили наприкінці літа.

Нагадаємо, восени в ООН заявили, що пандемія коронавірусу не зупинила глобальні зміни клімату на планеті.