Новини
Україна
Україна-суспільство

1552 учителі початкових класів узяли участь у незалежному тестуванні


Не пізніше 16 березня результати незалежного тестування розмістять у кабінетах учасників сертифікації

29 лютого відбулося незалежне тестування вчителів, у якому взяли участь 1552 педагоги із 976 закладів освіти. Вони виконували завдання на оцінювання їхніх предметних компетентностей, а також визначення обізнаності педагогів у питаннях сучасних і традиційних методів та прийомів навчання, організації безпечного та комфортного середовища, планування освітнього процесу.

Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що не пізніше 16 березня  результати незалежного тестування розмітять у кабінетах учасників сертифікації. Також там буде інформація про допущення чи недопущення учасника сертифікації до участі в наступному етапі.

«Сертифікацією передбачено три  види оцінювання: незалежне тестування, самооцінювання педагогічної майстерності, вивчення практичного досвіду роботи. До кожного наступного етапу допускатимуться ті учасники, які успішно пройшли попередній. Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, упродовж трьох років отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу. Успішне проходження сертифікації зараховуватиметься як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої категорії», йдеться у повідомленні.