Новини
Суспільство
Екологія

2020 рік став найтеплішим в історії спостережень на Землі


Середня температура на планеті в 2020 році досягла показників 2016 року, який до цього вважався найтеплішим за всю історію спостережень на Землі.

Фото: pixabay.com

Про це повідомили в Science Alert.

За даними Служби з питань зміни клімату Copernicus (C3S), середня температура поверхні планети в минулому році була на 1,25 градуса вищою, ніж в доіндустріальний період.

Натомість середня температура поверхні Європи в 2020 році була на 2,2 градуса вищою доіндустріального періоду – і майже на пів градуси вищою 2019-го, попереднього рекордного року.

Також варто зазначити, що минулоріч рівень CO2 в атмосфері Землі досяг піку в 413 частин на мільйон, що майже на 50% більше, ніж на початку XVIII століття.

Як повідомляв «Погляд», 2020-й також видався найтеплішим у Києві за 140 років.

Нагадаємо, у 2019-му 77 країн пообіцяли досягти вуглецевої нейтральності до середини століття, адже ще два роки тому вміст CO2 в атмосфері Землі перевищив рекордну позначку.

Для зручності і аби бути першим у курсі найсвіжіших новин України та світу – переходьте і підписуйтесь на наш Telegram-канал «Погляд Київщина – Інформаційна Агенція». Щоб не пропустити найсвіжіші новини – обов’язково вмикайте повідомлення у вашому Telegram.