Україна
Здоров'я

1000 грн за вакцинацію: у МОЗ попередили про шахрайську схему під виглядом виплати

Міністерство охорони здоровʼя попередило про нову шахрайську схему, повʼязану з виплатами, в межах якої щеплені українці отримуватимуть по 1000 гривень.

1000 грн за вакцинацію: у МОЗ попередили про шахрайську схему під виглядом виплати - зображення

Зловмисники від імені міністерства надсилають інформацію з проханням надати номер картки та персональні дані нібито нарахувати кошти. Про це на брифінгу 6 грудня повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко. 

Ці дані шахраї використовують для зняття коштів із карток. Повідомляти будь-яку інформацію про картку, зокрема термін дії та CVV, небезпечно. 

"Запевняю, що від імені міністерства ніяких повідомлень не формувалось та не надсилалось громадянам. Програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка» розпочнеться 19 грудня. Механізм одержання фінансової допомоги — online, через мобільний додаток Дія", —зазначив міністр.  

Ляшко закликав користуватися лише перевіреною інформацією на офіційних державних ресурсах.

Щоб бути першими у курсі найсвіжіших новин Київщини, України та світу – переходьте і підписуйтесь на наш Telegram-канал «Погляд Київщина – Інформаційна Агенція». Також читайте нас у Facebook «Погляд Київщина» і дивіться на YouTube.