Новини
Екологія
Дати
Новини світу

2020-й оголосили Міжнародним роком здоров'я рослин


За ініціативи Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, 2020 рік оголошено Міжнародним роком здоров’я рослин (МРЗР). Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності  харчових продуктів та захисту споживачів.

«Основна мета МPЗР 2020 полягає в підвищенні глобальної обізнаності про те, як захист здоров'я рослин може допомогти припинити голод, зменшити бідність, захистити довкілля та сприяти економічному розвитку», – йдеться у повідомленні відомства.

Такий вибір був невипадковим, адже щорічно внаслідок впливу небезпечних шкідливих організмів рослин втрачається 40% урожаю сільськогосподарських культур, внаслідок цього мільйони людей по всьому світу не мають достатньої кількості продуктів харчування.

Тож цьогоріч під егідою ООН, FAO та МКЗР у всьому світі проходитимуть різноманітні акції спрямовані на те, щоб долучити якомога більшу кількість людей до проблеми збереження здоров’я рослин, а саме надихнути їх на конкретні дії.

За інформацією прес-служби, у рамках Міжнародного року здоров’я рослин – 2020 Держпродспоживслужба планує організувати проведення ряду заходів в усіх регіонах країни. Впродовж року будуть проведені семінари, конференції, круглі столи, наради, презентації та інші заходи. Зокрема наразі всіх охочих запрошують до участі у фотоконкурсі за тематикою міжнародного дня здоров'я рослин 2020. Анкета для участі у конкурсі - за посиланням.