Новини
Головні новини
Ірпінь
Екологія

1088 дерев: в Ірпені парк Героїв АТО продовжують захищати від забудови


В Ірпені місцеві жителі пронумерували дерева у мальовничому парку Героїв АТО, який давно «роздерибанили» і намагаються забудувати.

Днями в Ірпені у парку на вул. Котляревського (відомий як парк Героїв АТО) відбулась вельми корисна акція. Про це повідомляють у фейсбук-групі «Парк відпочинку імені Михайла Стельмаха».

«Попри собачий холод та пасмурну погоду, у цій зеленій зоні зібралось півтора десятки небайдужих мешканців Ірпеня. Мета була благородна: пронумерувати усі здорові дерева. Декілька годин роботи пензликом та водоемульсійною фарбою, і вуаля! Маємо у парку 1088 сосен, берез та дубів», - зазначає місцевий мешканець Денис Тимошенко.

Також він розповідає, що вже декілька депутатів від різних політичних сил погодились підписати відповідні акти про обстеження території парку, і ці документи будуть зафіксовані в апараті Ірпінської міської ради і далі можуть бути використані як доказові матеріали у судових справах, пов’язаних із захистом та збереженням цього парку від забудови.

«Парк Героїв АТО давно «роздерибанений». Взимку 2017 року туди вночі вже приїздили невідомі з бензопилами. Тоді вони встигли похапцем спиляти понад десять дерев. Місцеві здійняли ґвалт — не дозволили знищити природу. А вона там неймовірна! У цьому парку мало людей і собак. Зате - неймовірна кількість їжаків. Дякую всім-всім, хто прийшов і зробив свій безцінний вклад у зелене майбутнє наших дітей! Далі буде», - зазначає Тимошенко.

Нагадаємо, раніше «Погляд» повідомляв про те, що на Бородянщині влаштували толоку в грабовому лісі. Також ми розповідали, як прогулянка з собакою у ірпінському парку завершилась конфліктом та погрозами.