Новини
Екологія
Київ

2020-й видався найтеплішим у Києві за 140 років


Середньорічна температура 2020 року в Києві склала +10,9°С, що на 3,2°С перевищує кліматичну норму.

Фото: pixabay.com

Про це повідомили в ЦГО ім. Б. Срезневського.

Кліматологи обсерваторії підвели погодні підсумки найтеплішого року у столиці за 140 років. За даними спостережень, середньорічна температура минулого року у Києві піднялась до +10,9°С, що на 3,2°С перевищує кліматичну норму і таким чином він виявився рекордним з 1881 року.

«11 місяців року мали суттєве перевищення середньомісячних температур стосовно кліматичної норми, окрім травня, який виявився холоднішим за  кліматичну норму. Особливо відзначились січень, лютий, березень, які мали найвищі відхилення від середньобагаторічних показників відповідно на 6,4°С, 6,7°С, 5,8°С», – зазначають фахівці.

Цікаво, що найхолоднішим днем року було 7 грудня, коли температура опустилася до –9,5°С, найспекотніше було 1 вересня, коли температура навіть у затінку сягнула +34,7°С.

«Загалом у 2020 році у Києві було зафіксовано 36 температурних рекордів, причому найбільше їх було у березні – 12», – резюмують в ЦГО.

Нагадаємо, 2021-й у Києві також розпочався з температурних рекордів.

Для зручності і аби бути першим у курсі найсвіжіших новин України та світу – переходьте і підписуйтесь на наш Telegram-канал «Погляд Київщина – Інформаційна Агенція». Щоб не пропустити найсвіжіші новини – обов’язково вмикайте повідомлення у вашому Telegram.